Indlæg

3 gode grunde til at gå til tandlægen hvert år

Selvom det bliver anbefalet, er det de færreste danskere, der går til tandlægen årligt. Vi vil måske hellere bruge pengene andetsteds, have lidt ekstra tid med familien, og så føler vi måske endda en smule tandlægeskræk, når vi mærker ordentligt efter. Hvad end din undskyldning til dig selv er, viser det sig dog som oftest, at den ikke rigtig holder. Læs med her og få tre gode grunde til at følge tandlægernes råd om årlige eftersyn. Så må vi se, om dine undskyldninger stadig holder.

Du skal bruge tænderne resten af dit liv

Det er måske ikke alle der tænker lige meget over den centrale rolle, tænderne spiller i de flestes daglige liv. Det er langt nemmere at forestille sig, hvordan et liv uden fingre eller ben ville gøre livet betragteligt mere besværligt. Det samme gør sig dog unægtelig gældende for tænderne. Uden sunde tænder i munden, vil dit liv helt sikkert blive mere besværlig. Tandpine kan gøre det at spise mere besværligt, og det er nok de færreste, der er stolte af flækkede eller gule tænder. Netop de flækkede tænder kan dog være utroligt svære at opdage af sig selv. Særligt hvis du lever den sporty livsstil og fra tid til anden risikerer at flække en tand eller ligefrem slå den ud, kan regulære tandlægebesøg også være smarte.

Det bliver kun dyrere

En hyppig undskyldning for at misse de årlige besøg hos tandlægen er, som nævnt ovenfor, den høje pris. Det er da også unægteligt, at regningen fra tandlæge kan gå hen at føres ubehageligt høj. Ikke mindst i et land, hvor vi ikke er vant til at betale for sundhedsydelser. Den ærgerlige sandhed er dog, at du ikke får det billigere. I sidste ende bytter du altså bare dine tænders sundhed væk for at kunne udsætte den samme regning til senere. Er det i højere grad tid, du frygter at spilde hos tandlægen, gør præcis det samme argument sig gældende. Årlige besøg er også korte besøg. Hvis du endelig vil skære ned på tiden brugt hos tandlæge, så børst dine tænder ordentligt og find en tandlæge nær dig. Bor du således i Vanløse, kan du med fordel kigge forbi tandlaege-vanlose.dk.

Tændernes sundhed er hele kroppens sundhed

Sidst men ikke mindst er dine tænders sundhed, og dermed årlige besøg hos tandlægen, vigtige, fordi det har konsekvenser for hele kroppens sundhed. Munden er trodsalt et af kroppens mest bakteriefyldte områder, hvorfor du efterhånden også skal til at tænke på paradentose og lignende. Slip for den slags med årlige besøg hos tandlægen.